Den 23. september 2020 ble det innført en ny lov av Den europeiske domstolen angående retningslinjer for tilgjengelighet på nettet. Lovgivning i ulike land bruker WCAG 2.1-standarden som referanse for å definere hvordan digitalt innhold kan gjøres tilgjengelig for personer med nedsatt funksjonsevne. Learnifier ble opprinnelig bygget for å være tilgjengelig, men etter innføringen av denne loven har vi sjekket av enda flere punkter på WCAG 2.1-listen.
Her er våre tre største endringer:
1. Mulighet for tastaturnavigasjon
2. Enklere for tekst-til-tale å navigere og tolke innholdet på siden
3. Håndtering av to språk på samme side
Husk, selv om systemet er WCAG-kompatibelt, er du fortsatt ansvarlig for innholdet. Vi tror at dette er de fire viktige punktene du trenger å fokusere på hvis bedriften din følger disse retningslinjene:
1. Kontrast
Hvis du har lagt til dine egne farger på plattformen din (ved å gå til fanen “Settings” og deretter velge "Branding"), må du undersøke kontrasten mellom bakgrunn og tekst. Vi justerer allerede automatisk teksten slik at vi presenterer svart tekst på lysere bakgrunner og vice versa. Men farger kan ha dårlig kontrast både til svart og hvit tekst i midten avsnittet. Bruk for eksempel https://contrastchecker.com/ for å sikre at fargekombinasjonen din oppfyller AA-standarden eller høyere.
2. Sterke farger
Meget sterke og klare farger kan være vanskelige å se på over lengre tid.
3. Tekst og video
Hvis du bruker videoer, er det viktig at du legger til undertekster eller at videoene kan transkriberes til tekst.
4. Skriv tydelige overskrifter
Tydelige overskrifter er alltid hyggelig å ha, men det er spesielt viktig for personer med lesevansker og nedsatt korttidshukommelse. For personer som navigerer med tastatur og/eller bruker skjermlesere gir det en mulighet til å hoppe til ulike deler av innholdet.